Wat te doen tijdens uw vakantie

Fluwel's Tulpenland Sint Maartenszee

Kennen jullie Zwiebol? Zwiebol is een eigenwijs tulpje en is gastheer van Fluwel's Tulpenland en wijst iedereen de weg. Overal in het park waar je Zwiebol ziet vertelt hij een interessant verhaal, beeldt hij iets uit of wijst hij je op een spelletje. Zo leer je spelenderwijs het verhaal van de tulp, want dat is wat je kunt DOEN bij Fluwel's Tulpenland.

Museum Zo Was 't

rachtig onderhouden en uitgestald vind je de mode en streekdracht vanaf 1800 tot 1930 voor volwassenen en kinderkleding vanaf 1840 tot 1930. In de zijruimte herken je misschien nog de oude speeltjes van kinderen die leefden rond 1900? Sommige verouderen nooit en zijn nog steeds te koop, andere heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. Neem een kijkje en laat je verrassen door de mooie verhalen die erachter schuilen.

Stb - Buitencentrum Schoorlse Duinen

In de Schoorlse duinen worden het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Buitencentrum Schoorlse Duinen is meestal het beginpunt van deze activiteiten. Naast het Buitencentrum is een gezellige brasserie waar je kunt genieten van biologische streekproducten.

Korenmolen Kijkduin

Korenmolen Kijkduin bestaat al sinds 1772 en maalde tarwe tot meel. Na de Tweede Wereldoorlog is de molen alleen gebruikt als opslagplaats. De laatste twintig jaar is de korenmolen gelukkig weer open voor publiek. In de molen wordt, bij voldoende wind, graan gemalen tot korenmeel. Kom gerust kijken en stel je vragen, de molenaar staat voor je klaar!

Sprookjeswonderland

aan jezelf in een sprookje in het Sprookjeswonderland Enkhuizen. Kijk mee in het leven van de kabouters in het kabouterdorp. Diverse kabouters zijn al zingend bezig met hun dagelijkse dingen maar ze vinden het hartstikke leuk als je meekijkt.Uiteraard vind je in het sprookjesbos ook de bekende klassieke sprookjes zoals Roodkapje, Sneeuwwitje, Doornroosje, de Reus, Klein Duimpje en meer. In Kasteel Violinde kun je genieten van een sprookjes musical.

Tuin van Kapitein Rommel

De Tuin van Kapitein Rommel: niet zo maar een Tuin, maar één die bol staat van allerlei activiteiten op recreatief, cultureel en educatief gebied. Centraal in deze oase van rust staat de ontmoeting tussen mensen. Maar je kunt ook gewoon rondwandelen en, zittend op een bankje, genieten van alles wat er groeit en bloeit. Een Tuin die bovendien elk seizoen wat anders te bieden heeft. De Tuin van Kapitein Rommel wordt volledig beheerd door een stichting, gerund door vrijwilligers. Gedurende het hele jaar organiseert zij allerlei recreatieve, culturele en educatieve activiteiten voor jong en oud.

Monkey Town Alkmaar

In deze spannende overdekte speeltuin kun je je helemaal uitleven. Er zijn gigantische klim- en klautertoestellen, vol uitdagende tunnels en geheime gangetjes en natuurlijk de bekende ballenbakken, superlego, trampolines en luchtkussens.

Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell is een dierenpark en natuurpark in Anna Paulowna. Het is een combinatie van prachtige natuur met mooie routes, er zijn mooie uitheemse diersoorten te bewonderen en er zijn roofvogelshows.

Zand tegen Zee, Leer en beleef alles over de nieuwe kust

De interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee laat u zien, horen en beleven hoe we de kust tussen Petten en Camperduin hebben versterkt met zand, héél véél zand: zo'n 35 miljoen kuub! Daarnaast leert u alles over de dijken in Noord-Holland, hoe we watersnoden hebben overleefd en over het waterbeheer nu en in de toekomst. Dit ontdekt u allemaal door te lezen, luisteren, kijken en te doen.

De Goudvis

Een groot park met een enorme buitenspeeltuin en meer dan 2200m² indoor speelparadijs. Er is één prijs voor zowel binnen als buitenspelen, dus bij iets minder weer valt uw dagje uit niet in het water maar kunnen de kinderen zich heerlijk vermaken in het speelparadijs.