Ontdek het nieuwe strand van petten

Zonnen op het strand of met je surfboard of bootje de zee op? Het kan allemaal! Vanwege de kustversterking heeft Petten er een mooi groot strand en nieuwe duinen bij gekregen. Deze nieuwe duinen vormen de verbinding met de nieuw aangelegde natuurgebieden. Het onlangs aangelegde panoramaduin is 26 meter hoog en biedt een spectaculair uitzicht. Er worden nieuwe strandopgangen aangelegd, waarvan één toegankelijk voor minder validen.

Op het nieuwe strand komen drie strandpaviljoens. Naast het bestaande komen er twee paviljoens bij. Ook worden er 80 strandhuisjes gebouwd. Het strand wordt in zones verdeeld; in het noorden komt een zone met strandhuisjes, daaronder komt een zone voor gezin en recreatie. Hieronder komt weer een (kleinere) zone met strandhuisjes en in het zuiden komt een boot- en sportzone waar bootjes te water kunnen worden gelaten en waar surfers de golven kunnen pakken.

In het achterliggend duingebied kan heerlijk gewandeld worden. Er zijn meerdere prachtige routes aangelegd langs meertjes en recreatie plaatsen.