Petten, een rustig dorpje aan zee

Petten is een dorp waar genoeg te beleven is. Zo worden er het gehele jaar leuke activiteiten en evenementen in en om Petten georganiseerd.

Momenteel is de gemeente Schagen druk bezig met de herinrichting van het centrum van Petten. Zo wordt plein 1945, gelegen in het hart van Petten heringericht en krijgt het een levendige uistraling. Naast leuke waterpartijen en bloemenperken komt er een podium op het plein welke gebruikt gaat worden voor o.a. muziekuitvoeringen, modeshows, voorstellingen en optredens. Om het plein leuk aan te kleden komer er duurzame houten banken met bijpassende lantaarnpalen, kleurrijke terrasmeubels en transparante terrasschermen. Het plein wordt het kloppende dorpshart van Petten waar het gezellig is en waar altijd wat te doen is.

Naast de bestaande leuke horeca gelegenheden in Petten zal er ook in de leegstaande kerk aan plein 1945 een restaurant met zonnig terras verrijzen. Wil je chique dineren of lekker makkelijk snacken? Het is allemaal te vinden in Petten. Lees meer over de ontwikkelingen in petten op www.dorppetten.nl

Ook voor de boodschappen kunt u in Petten terecht. De supermarkt is te vinden in het centrum. Verder zijn er nog wat kleine winkeltjes te vinden en een fietsverhuurzaak.

Zin om actief bezig te zijn? Speel een potje midgetgolf op de midgetgolfbaan of sla een balletje op de tennisbaan.